Wat is Artrokinesiologie?

 

Artrokinesiologie is een behandelmethode waarbij gekeken wordt naar het hele lichaam, oftewel het hele bewegingsapparaat. Dit om de oorzaak van de klacht op te sporen en gericht te behandelen. Via een specifieke manuele mobilisatietechniek waarbij niet wordt ‘gekraakt’, worden storingen aan gewrichtensystemen opgeheven. Tijdens de behandeling wordt het hele lichaam behandeld. Elk gewricht in het lichaam wordt middels een speciale manuele techniek gemobiliseerd, door met een alternerende druk op de botten meer ruimte te maken in het gewricht. Doordat zo de beweeglijkheid van de gewrichten geoptimaliseerd wordt, krijgt het lichaam de kans om weer als één geheel te bewegen. Hiermee wordt voorkomen dat sommige spieren en gewrichten worden overbelast of juist worden onderbelast/ontzien.

 

Wanneer het lichaam lange tijd heeft moeten compenseren om niet goed bewegende gewrichten te ontzien, kan er op sommige plaatsen een te veel aan spierspanning of een overbelast gewricht ontstaan. Door het optimaliseren van de beweeglijkheid van alle gewrichten, neemt de compensatie af en kunnen de overbelaste spieren en gewrichten weer herstellen.

 

Het gaat om het herstellen van alle niet optimaal bewegende gewrichten en het spierstelsel in het hele lichaam. Daarnaast heeft de behandeling een herstellend effect op het spinale- en vegetatieve zenuwstelsel.